Podľa môjho názoru je to tonajhoršie, čo kaprovi môžu urobiť. Po vypustení späť do rieky čí rybníkazačína ozajstné trápenie. Po kyslíkovom deficite a šoku ztransportu v taške príde na rad teplotný šok, keď z vane, kdemala voda možno aj 20 °C sa dostane v krátkom čase do vody, ktoráma prinajlepšom niečo okolo 4 °C. Čo ďalej v takto studenejvode, kde iné druhy sú už pokojne zazimované a čakajú napríchod jari? Potrava takmer žiadna, rozhodená fyziológiaorganizmu a ešte oslabená imunita z toľkých šokov, ktorýmimusel chudák kapor prejsť pred kúpou a po nej. Asi si každýdomyslí, čo kapríka čaká.
Aj keď je táto téma na Vianocetrochu drsná, nedopustite, aby kapor zahynul pre vašu ľútosť hohumánne zabiť. Radšej ho potom nekupujte vôbec alebo si kúpteusmrtenú rybu či už mrazenú alebo chladenú.
Ja som tento rok dal prednosť morskýmrybám, kapor mi príliš nechutí.